Cod de conduita - JOY - BlackCab - Parteneri
 
 
 

Cod de conduită și ținută JOY

 
 

Toti soferii parteneri JOY trebuie sa respecte urmatoarele conditii:

 • Sa aiba la sfarsitul saptamanii o rata de acceptare a curselor mai mare de 85%
 • Sa aiba un comportament adecvat fata de clienti, sa vorbeasca respectuos si sa nu profereze injurii la adresa pasagerilor sau a altor participanti la trafic
 • Sa nu initieze conversatii decat daca pasagerul deschide subiecte de discutii, fara a continua discutia daca pasagerul nu initiaza un dialog in continuare.
 • Sa raspunda strict la intrebarile pasagerului, fara a trage concluzii personale, la adresa participantilor la trafic, la adresa autoritatilor sau cu privire la orice subiect care ar putea fi initiat de pasager.
 • Sa nu vorbeasca la telefon pe durata cursei, cu exceptia discutiilor telefonice necesare cu dispecerul.
 • Sa accepte cursele primite in aplicatie in maximum 40 de secunde, altfel cursa va fi considerata refuzata
 • Sa ajunga la locatie la timp si sa astepte clientul obligatoriu timp de 5 minute, fara a atrage atentia pasagerului ca a intârziat.
 • Sa contacteze clientul doar in eventualitatea in care clientul nu este la destinatie dupa cele 2 minute obligatorii de asteptat sau atunci cand este foarte aglomerat si timpul real estimat pana la destinatie este mai mare decat cel comunicat initial la preluarea comenzii.
 • Sa intretina masina atat din punct de vedere mecanic cat si din punct de vedere estetic, interior si exterior.
 • Sa nu fumeze, indiferent ca este tigara electronica sau orice alt tip de tigara, sau sa manance in interiorul masinii, sau sa consume bauturi de orice fel, chiar nonalcoolice pe timpul cursei cu pasager.
 • Sa nu agate de oglinda retrovizoare diferite obiecte, insemne religioase de orice natura sau de apartenenta la grupari care militeaza pentru discriminare de orice natura.
 • Sa nu incalce Codul Rutier in nici o situatie
 • Sa respecte ceilalti participanti in trafic,inclusiv pietonii si sa nu foloseasca atat semnalele sonore cat si cele luminoase, decât daca este cazul, in raport de situatia concreta.
 • Sa foloseasca mereu aerul conditionat, pe rece sau pe cald in functie de temperatura exterioara.
 • Sa respecte tinuta obligatorie casual mentionata mai jos
 • Deturnarea clientelei societatii BLACKCAB SYSTEMS SRL sau altor societati afiliate la care a lucrat sau la care lucreaza el sau persoanele interpuse, sot/sotie, rude pâna la gradul IV inclusiv, prin folosirea legaturilor stabilite cu aceasta clientela in cadrul functiei detinute in prezent/anterior la aceasta societate sau prin orice alt mijloc legal de colaborare cu societatea BLACKCAB SYSTEMS SRL, este strict interzisa, constituind contraventie , daca potrivit legii penale faptele nu sunt considerate infractiuni, potrivit art. 2 al.2 pct. b din Legea 11/1991 privind combaterea concurentei neloiale.
 • Este interzisa fraudarea sistemului de bonusare prin acordarea de curse de catre propria persoana, prin interpusi, sot/sotie sau orice ruda pâna la gradul al IV-lea inclusiv si se sanctioneaza cu interzicerea accesului la aplicatia Blackcab pe o perioada nedeterminata. in cazul in care ne aflam in prezenta unei astfel de situatii, compania Blackcab poate lua toate demersurile necesare, prevazute de legea in vigoare, pentru actionarea in instanta si in fata oricaror organe judiciare abilitate, a persoanelor care au fost depistate incalcând prezentul articol din regulament, in vederea recuperarii prejudiciului cauzat.
 • Este interzisa suprataxarea clientilor, prin adaugarea de timp / adrese fara acordul clientului. Orice tentativa de supratarifare va fi sanctionata cu plata unei amenzi de pana la 10 X valoarea sumei tarifate necorespunzator.
 • Pentru orice intârziere la plata, BLACKCAB poate pretinde si factura persoanele colaboratoare cu penalitati de 0,5% din suma restanta, pentru fiecare zi de intârziere, incepand cu prima zi de intarziere calculata de la scandenta si pâna la plata efectiva Daca sumele datorate catre Blackcab, la care se calculeaza si zilele de penalizare, nu sunt achitate intr-un termen rezonabil de 30 de zile calendaristice de la data notificarii, prin orice mijloc (mail, sms, telefon, etc.), Blackcab isi rezerva dreptul de a lua toate masurile prevazute de lege pentru recuperarea creantelor, iar dupa 60 de zile lucratoare de neplata i se poate interzice partenerului accesul la aplicatia Blackcab pe o perioada nedeterminata.
 
 

Tinuta obligatorie pentru JOY:
Pantalonii trebuie să fie intotdeauna lungi, nu se accepta niciodata pantaloni scurti, iar o camasa sau un tricou sunt mereu mai atragatoare decat un maiou.

 
 

Sancțiuni
Nerespectarea oricărei reguli din cele menționate mai sus se va taxa conform următoarelor aspecte:

Blocarea accesului în aplicație se face în funcție de numărul și gravitatea abaterilor:

 1. 24 de ore
 2. 48 de ore
 3. 7 zile
 4. 14 zile
 5. 30 zile
 6. Permanent